Kinderboekenweek morgen van start!

04-10-2016
Het eerste grote evenement op school is ieder jaar weer de Kinderboekenweek. Traditie-getrouw willen we weer "groots" uitpakken tijdens deze 10 dagen puur ter promotie van het kinderboek. Het thema van dit jaar is "Opa’s en oma’s "Voor altijd jong!". Het zal dus op veel scholen in Nederland een week worden waarbij de opa’s en oma’s centraal staan, bij ons is dat niet anders...
  • We openen de Kinderboekenweek op woensdagochtend 5 oktober met het speciaal voor deze week geschreven lied van Kinderen voor Kinderen "Voor altijd jong". De kinderen mogen op deze dag als oud opaatje of omaatje verkleed naar school komen!
  • Vanaf maandag 3 oktober heeft boekhandel Prins weer een boekenkraam ingericht op onze school. Het verkoopmoment is op woensdag 5 oktober om 12.30 uur. Kinderen kunnen dan met hun ouders of grootouders leuke kinderboeken kopen. Meer hierover op de laatste pagina van deze nieuwsbrief.
  • Op maandag 10 oktober komt onze leesconsulent Jorike Dekkers om voor te lezen in groep 3, 4 en 5.
  • Op dezelfde dag komt gemeenteraadslid van de gemeente Hof van Twente Wendy Kolsté voorlezen in groep 1&2. Dit ook i.v.m. de dag van de duurzaamheid.
  • Als afsluiting van de Kinderboekenweek mogen de opa’s en oma’s op donderdag 13 oktober van 8.30 tot 10.15 uur op school komen kijken hoe het er nu allemaal aan toe gaat in de klas. Uiteraard worden de opa’s en oma’s ook verwend met een kopje koffie of thee!
  • Voor aanvang van de Kinderboekenweek krijgen we altijd vanuit de stichting een mooi lespakket toegestuurd waar o.a. ook alle bekroonde boeken inzitten. Deze boeken worden tijdens de Kinderboekenweek in de klassen aangeboden en vinden hun weg richting de Brobieb, na afloop van deze speciale week.
Adresgegevens

obs Brookschole

Larenseweg 44
7475 PW Markelo

T 0547-362723
E info@brookschole.nl