Gratis schoolfruit voor Brookschole!

04-10-2016
Het is eindelijk gelukt: we krijgen gratis schoolfruit!! In de week van 7 november zal de eerste levering van het EU-Schoolfruitprogramma plaatsvinden. Dit is een Europees voorlichtingsprogramma dat de nadruk legt op het eten van voldoende groenten en fruit.

Door EU-Schoolfruit leren kinderen spelenderwijs om verschillende soorten groenten en fruit te eten. Dat is niet alleen gezond, maar ook gezellig! Kinderen hebben veel te winnen bij gezonde eetgewoonten. Want kinderen die genoeg groenten en fruit eten en elke dag actief bewegen zitten lekkerder in hun vel, krijgen minder snel griep, zijn minder snel verkouden, voelen zich fitter, beleven meer plezier aan sport en spel en leren makkelijker.

Wat de leerlingen eten, is uiteindelijk de verantwoordelijkheid van ouder(s)/ verzorger(s), maar met het EU-Schoolfruitprogramma kan de school kinderen helpen om gezonder te leren eten en zo de basis te leggen voor een gezond leven.

Uit ervaring van andere scholen weten we dat het niet altijd even makkelijk is om het fruit op de dagen geleverd te krijgen die voor ons het handigst zijn. We proberen het dit jaar wel zo te plannen dat de kinderen op dinsdag, woensdag en donderdag een portie groente of fruit uitgereikt krijgen tijdens de eerste pauze rond 10.15 uur.

Omdat de porties, die gratis geleverd worden, niet altijd even groot zijn, mogen de leerlingen indien gewenst op deze dagen een extra stukje fruit mee naar school. Voor tussen de middag dienen de kinderen nog gewoon eten van huis mee te brengen.

Zodra we meer duidelijkheid hebben over de dagen waarop het fruit geleverd kan worden en wie de leverancier wordt, hoort u dat uiteraard van ons.

Mocht uw zoon/ dochter allergisch zijn voor bepaalde soorten fruit, horen we dit uiteraard graag van u.

Adresgegevens

obs Brookschole

Larenseweg 44
7475 PW Markelo

T 0547-362723
E info@brookschole.nl