Projectweek ''Beroepen''

24-05-2017
De afgelopen week zijn alle leerlingen druk bezig geweest met de projectweek.
Het thema van de projectweek was ''Beroepen''. Vanavond was de afsluiting en konden de leerlingen de ouders laten zien wat ze allemaal geleerd hadden. De avond werd geopend door alle leerlingen met het lied ''Later als ik groter ben'' van Blof. Tijdens dit lied lieten de leerlingen zien welk beroep zij laten willen gaan uitoefenen. Vervolgens konden alle ouders langs de verschillende klassen.
Bij de kleuters konden de ouders ervaren hoe het is om kok, leerkracht, timmerman of schoonheidsspecialist te zijn.
Groep 3/4/5 was veranderd in restaurant. De leerlingen speelden als kok en obers en serveerden de ouders pannenkoeken en drinken. Tevens waren er leerlingen als schoonheidsspecialisten waar ouders de nagels konden laten lakken en waren er meerdere leerlingen die speelden als technici om ouders van alles uit te leggen over constructies.
Groep 6/8 had het lokaal omgebouwd tot uitzendbureau. Ouders moesten eerst de beroepskeuzetest, die gemaakt was door de leerlingen, invullen. Daarna werden ze uitgezonden naar de verschillende beroepen. De leerlingen gaven presentaties over deze beroepen en ouders konden kijken of ze geschikt waren voor dit beroep.
Erg geslaagd! 
Adresgegevens

obs Brookschole

Larenseweg 44
7475 PW Markelo

T 0547-362723
E info@brookschole.nl